- Beslenme nelerdir?
- Beslenmenin önemi
- Değişik beslenme türleri
- Sıhhatli bir rejim iyi mi yenilir
- Muayyen gruplar için beslenme
- İi. Beslenme nelerdir?
- III. Beslenmenin önemi
- IV. Değişik beslenme türleri
- V. Sıhhatli bir rejim iyi mi yenilir
- VI. Muayyen gruplar için beslenme
- Vii. Münteşir beslenme hataları
- Kayıtlı bir diyetisyen iyi mi bulunur
- İx. Sıhhatli beslenme için kitabiyat
Beslenme, umumi sağlığımızın ma refahımızın mühim bir parçasıdır. Fizyolojik, zihinsel ma romantik sağlığımızı etkisinde bırakır. Sıhhatli bir rejim, sıhhatli bir zayıflamamıza, kronik rahatsızlık riskimizi azaltmamıza ma cankuşu halimizi ma enerji seviyelerimizi iyileştirmemize destek belki.
El sağlığı girişimleri bütün nüfusun sağlığını kaldırmak için tasarlanmıştır. Beslenme, fizyolojik etkinlik ma sigara tevdi benzer biçimde muhtelif mevzulara odaklanabilirler.
Işte yazı beslenmenin önemini, değişik beslenme türlerini, sıhhatli bir diyetin iyi mi yenileceğini ma muayyen gruplar için beslenmeyi tartışacaktır. Ek olarak, kayıtlı bir diyetisinin iyi mi bulunacağı ma sıhhatli beslenme için kaynakların iyi mi bulunacağı hakkındaki informasyon elde edecektir.
Beslenme nelerdir?
Beslenme, vücuda muntazam emek harcaması için ihtiyaç duyulan gıdaları bulmak için yemek alıntı ma kullanma işlemidir. Gıda maddeleri, enerji elde eden, dokular mensur fail ma onaran ma cisim süreçlerini düzenleyen gıdalardaki maddelerdir.
Şeş temel gıda vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ma akarsu. Gelişigüzel gıda vücutta değişik bir gösteriş oynar. Karbonhidratlar enerji sağlar, proteinler dokular oluşturur ma onarır, yağlar enerji sağlar ma vücudun vitaminleri emmesine destek verir, vitaminler vücudun muntazam çalışmasına destek verir, mineraller vücudun mızrap ma diş oluşturmasına destek verir ma akarsu vücudun bulaşık kalmasına destek verir.
Beslenmenin önemi
Beslenme umumi sağlığımız ma refahımız için gereklidir. Sıhhatli bir rejim, sıhhatli bir zayıflamamıza, kronik rahatsızlık riskimizi azaltmamıza ma cankuşu halimizi ma enerji seviyelerimizi iyileştirmemize destek belki.
Sıhhatli bir diyetin birtakım yararları şunları ihtiva eder:
- Ruh hastalığı, , çeşit 2 diyabet ma birtakım kanser türlerinin azalması
- Sıhhatli bir kg arkalamak
- Gelişmiş cankuşu boş ma enerji seviyeleri
- Kronik azar riskinin azalması
- Henüz İyi Gaflet
- Artan muafiyet
Değişik beslenme türleri
Gelişigüzel biri zat yararları olan birnice değişik beslenme türü vardır. Arz münteşir beslenme türlerinden bazıları şunlardır:
- Geleneksel rejim: Geleneksel bir rejim, tipik olarak muayyen bir kültürde yenen yemeklere müstenit bir rejimdir. Geleneksel rejimler çoğu zaman sonuç, göveri ma kepekli tahıllar bakımından zengindir.
- Akdeniz rejimi: Akdeniz rejimi, Akdeniz çevresindeki ülkelerin geleneksel yiyeceklerine müstenit bir rejimdir. Akdeniz rejimi sonuç, göveri, kepekli tahıllar, zeytinyağı ma balık bakımından zengindir.
- Dash Rejimi: Dash rejimi, içki basıncını kesmek için tasarlanmış bir rejimdir. Hat rejimi sonuç, göveri, kepekli tahıllar, azca semiz benzin ürünleri ma ince protein bakımından zengindir.
- Vegan rejimi: Vegan rejimi, ten, benzin, haya ma bal iç bütün döngül ürünlerini dışlayan bir rejimdir. Vegan rejimleri çoğu zaman sonuç, göveri, kepekli tahıllar ma nebat bazlı proteinler bakımından zengindir.
- Vejetaryen rejim: Vejetaryen rejim, eti dışlayan, sadece benzin ürünlerini ma yumurtaları içerebilen bir rejimdir. Vejetaryen rejimler çoğu zaman sonuç, göveri, kepekli tahıllar ma nebat bazlı proteinler bakımından zengindir.
Sıhhatli bir rejim iyi mi yenilir
Sıhhatli bir rejim yemenin birnice yolu vardır. Birtakım umumi ipuçları şunları ihtiva eder:
- Muhtelif sonuç ma sebzeler yiyin.
- Duygulu tahıllar üstünden anda tahıllar seçin.
- Doymuş ma trans yağlar benzer biçimde yarım yağları sınırlayın.
- Balık, tavuk ma fasulye benzer biçimde ince protein kaynaklarını seçin.
- Eklenen şekeri sınırlayın.
- Bolca akarsu bağırsak.
Muayyen gruplar için beslenme
Hususiyet | Yanıt |
---|---|
Beslenme | Besin bilimi ma bunun bedenlerimizi iyi mi etkilediği. |
El sağlığı | Popülasyonların sağlığını muhafaza ma ihya bilimi. |
Canlı yaşam | Fizyolojik, zihinsel ma toplumsal huzur durumu. |
Teşebbüs | Muayyen bir hedefe yansımak için tasarlanmış çevik bir tasarı yahut bağdarlama. |
Değiştirmek | Değişik bir ika periyodu. |
İi. Beslenme nelerdir?
Beslenme, vücudunuzun dâhil girmiş olduğu ma muntazam gitmek için yemekleri kullanma sürecidir. Vücudunuzun büyümesi, gelişmesi ma sıhhatli kalması ihtiyaç duyulan gıdalardaki maddeler olan gıda maddelerinin sindirimini, emilimini ma metabolizmasını ihtiva eder.
Besinler dü temel adalet ayrılır: makrobesinler ma mikrobesinler. Makrobesinler, vücudunuzun aka miktarlarda gerekseme duyduğu karbonhidratlar, proteinler ma yağlardır. Mikrobesinler, vücudunuzun henüz azca oranda gereksinim duyan vitaminler ma minerallerdir.
Beslenme umumi sağlığınız ma refahınız için gereklidir. Sıhhatli bir rejim, sıhhatli bir zayıflamanıza, kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza ma cankuşu halinizi ma enerji seviyenizi iyileştirmenize destek belki.
III. Beslenmenin önemi
Beslenme âlâ esenlik için gereklidir. Vücuda karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ma mineraller iç çıkmak suretiyle muntazam emek harcaması ihtiyaç duyulan gıdaları sağlar. Sıhhatli bir rejim, ruh hastalığı, , çeşit 2 diyabet ma birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik rahatsızlıkları önlemeye destek belki. Ek olarak sıhhatli bir kiloyu korumaya, cankuşu halini iyileştirmeye ma enerji seviyelerini artırmaya destek belki.
Aşağıdakiler iç çıkmak suretiyle birnice değişik beslenme türü vardır:
- Makrobesinler: karbonhidratlar, proteinler ma yağlar
- Mikrobesinler: Vitaminler ma Mineraller
- Fonksiyonel gıdalar: asıl beslenmenin ötesinde esenlik faydaları elde eden gıdalar
- Rejim takviyeleri: Gıdada sıfır gıda maddeleri içeren mamüller
İhtiyacınız olan gıdaları almanın arz âlâ yolu, bütün besin gruplarından muhtelif yemekleri içeren sıhhatli bir rejim yemektir.
IV. Değişik beslenme türleri
Gelişigüzel biri zat ilkeleri ma yönergeleri olan birnice değişik beslenme türü vardır. Arz münteşir beslenme türlerinden bazıları şunlardır:
- . Amerikalılar için diyet yönergeleriAmerika Ziraat Bakanlığı ma Amerika Sıhhat ma İnsan Hizmetleri Bakanlığı tarafınca geliştirilmiştir.
- . Akdeniz diyetiAkdeniz çevresindeki ülkelerdeki insanların geleneksel yiyecek modellerine dayanmaktadır.
- . vejetaryen diyetten, in hayvanları ma balık dış.
- . vegan diyetiten, in hayvanları, balık, benzin, haya ma bal iç bütün döngül ürünlerini dışlayan.
Gelişigüzel beslenme türünün zat yararları ma dezavantajları vardır. Siz ma bireysel ihtiyaçlarınız için doğru olan bir janr beslenme kura çekmek önemlidir.
V. Sıhhatli bir rejim iyi mi yenilir
Sıhhatli bir rejim, vücuda muntazam emek harcaması ihtiyaç duyulan gıdaları elde eden bir rejimdir. Işte gıda maddeleri karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ma mineralleri ihtiva eder. Sıhhatli bir rejim ek olarak bol bol sonuç, göveri ma kepekli hububat ihtiva eder.
Sıhhatli bir rejim yiyecek, umumi sağlığınızı ma refahınızı iyileştirmeye destek belki. Ruh hastalığı, , çeşit 2 diyabet ma birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmaya destek belki. Ek olarak sıhhatli bir zayıflamanıza ma cankuşu halinizi geliştirmenize destek belki.
Sıhhatli bir rejim yemenin birnice değişik yolu vardır. Aşağıdakiler birtakım ipuçları:
- Bütün besin gruplarından muhtelif yiyecekler yiyin.
- Duygulu tahıllar üstünden anda tahıllar seçin.
- Doymuş ma trans yağlar benzer biçimde yarım yağları sınırlayın.
- Balık, tavuk ma fasulye benzer biçimde ince protein kaynaklarını seçin.
- Eklenen şekeri sınırlayın.
- Bolca akarsu bağırsak.
Sıhhatli bir diyetin iyi mi yiyeceğinden güvenilir değilseniz, doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle konuşun. Sizin için doğru olan sıhhatli bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.
VI. Muayyen gruplar için beslenme
Beslenme gereksinimleri bir ferdin yaşına, cinsiyetine, etkinlik seviyesine ma umumi sağlığa asılı olarak değişmiş olur. Birtakım muayyen eş gruplarının devam beslenme gereksinimleri belki, mesela:
- Çocuklar ma gençler
- Gebe ma emziren bayanlar
- 50 yaşın üstündeki yetişkinler
- Kronik rahatsızlıkları olan insanoğlu
- Haddenartık şişman yahut obez olan insanoğlu
- Vejetaryen yahut vegan olan insanoğlu
Işte gruplardan birine aitseniz, hususi beslenme ihtiyaçlarınız hakkındaki doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle bahsetmek önemlidir.
Vii. Münteşir beslenme hataları
İnsanların icra ettiği birnice münteşir beslenme yanlışı vardır, işte hatta esenlik problemlerine yol açabilir. Arz münteşir hatalardan bazıları şunlardır:
Yeterince sonuç ma göveri yememek. Meyveler ma sebzeler, tüm bunlar âlâ esenlik için lüzumlu olan vitaminler, mineraller ma liflerle doludur. Ürün ma sebzelerde eksik bir rejim yiyecek, ruh hastalığı, , çeşit 2 diyabet ma birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik hastalıklar ihya riskinizi artırabilir.
Fazlaca artık mamul yemek yiyecek. İşlenmiş gıdalar çoğu zaman yarım yağlar, sodyum ma abartma şekerhastalığı bakımından yüksektir. Fazlaca artık mamul besin yiyecek kg alımına, aşırı kiloluluk ma öteki esenlik problemlerine yol açabilir.
Yiyecek yanılmak. Yiyecekleri yanılmak, yorgunluğa, sinirlilik ma yoğun olmaya niçin olabilecek eksik içki şekerine yol açabilir. Ek olarak günün ilerleyen saatlerinde haddenartık yemeye yol açabilir.
Fazlaca süratli yiyecek. Fazlaca süratli yiyecek, vücudunuza komple bulunduğunu kesmek için süre vermediğiniz için haddenartık yemeye yol açabilir.
Yeterince akarsu içmiyor. Akarsu âlâ esenlik için gereklidir. Kafi akarsu çekmek, sıhhatli bir kiloyu korumaya, cankuşu halinizi iyileştirmeye ma enerji seviyelerinizi artırmaya destek belki.
Yeterince uyuyamıyorum. İyi esenlik için gaflet şarttır. Yeterince gaflet ahzetmek, cankuşu halinizi, muafiyet sisteminizi ma odaklanma kabiliyetinizi geliştirmenize destek belki.
Işte münteşir beslenme hatalarından rastgele birini yapıyorsanız, rejim ma yaşam tarzınızda değiştirmek önemlidir. Işte değişimleri yaparak umumi sağlığınızı ma refahınızı geliştirebilirsiniz.
Kayıtlı bir diyetisyen iyi mi bulunur
Kayıtlı bir diyetisyen iyi mi bulunur
Kayıtlı bir diyetisyen (RD), beslenme tavsiyesi ma danışmanlığı sağlama durumunda bir beslenme uzmanıdır. RDS’nin huysuz bir öğrenim programını tamamlaması ma milli bir imtihanı geçmesi gerekmektedir. Ek olarak, son olarak beslenme araştırmalarında aktüel yaşamak için devamlı öğrenim kredilerini sürdürmeleri gerekmektedir.
Kayıtlı bir diyetisyen arıyorsanız, sizin için doğru olan birini keşfetmek için yapabileceğiniz dar mevcut.
- Doktorunuzdan öneri isteyin.
- American Dietetic Association’ın internet sayfasını arayın (www.eatright.org) bölgenizdeki kayıtlı diyetisyenlerin bir sıralaması için.
- Mahalli hastaneniz yahut esenlik kliniğinizle iletişime geçin.
- Arkadaşlardan yahut ailenizden tavsiyeler için isteyin.
Düşük kayıtlı diyetisyen bulduktan sonrasında, sizin için müsait olup olmadıklarını denemek için onlarla mülakat yapabilirsiniz. Onlara deneyimlerini, beslenme felsefelerini ma danışmanlığa yaklaşımlarını problem. Ek olarak onlara sorularınız sormakta basit hissetmelisiniz.
Kayıtlı bir diyetisyen keşfetmek, sağlığınızı denetlemek ma beslenmenizi geliştirmek için mühim bir adımdır. Nitelikli bir uzmanla emek harcayarak, esenlik hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak rejim ma yaşam tarzınızda sıhhatli değişimler yapmayı öğrenebilirsiniz.
İx. Sıhhatli beslenme için kitabiyat
Sıhhatli beslenme hakkındaki daha çok informasyon edinmenize destek olabilecek kitabiyat alttadır:
S: Beslenme ma diyetetik arasındaki ayrım nelerdir?
C: Beslenme, besin bilimi ma vücudumuzu iyi mi etkilediğidir. Diyetetik, beslenme biliminin gıdaların planlanması ma hazırlanmasına uygulanmasıdır.
S: Arz münteşir beslenme mitleri nedir?
A: Birtakım münteşir beslenme mitleri şunları ihtiva eder:
- Adale mensur buyurmak için fazlaca artık protein yemelisiniz.
- Karbonhidratlar sizin için kötüdür.
- Yağ yiyip kg veremezsin.
S: Beslenmenizi iyileştirmenin arz âlâ yolları nedir?
C: Beslenmenizi iyileştirmenin birnice yolu vardır:
- Muhtelif meyveler, sebzeler ma kepekli tahıllar yiyin.
- İşlenmiş besin ma tatlı meşrubat alımınızı sınırlayın.
- Dışarıda yiyecek yerken sıhhatli seçimler yapın.
- Porsiyon boyutlarınıza ilgi edin.
0 Yorum