- Yeni dünyaya gelen beslenme nelerdir?
- Aba sütünün önemi
- Yöntem besleme
- Katılar hangi vakit başlamalı
- Ne yemekleri tanıştırmak için
- İi. Yeni dünyaya gelen beslenme nelerdir?
- III. Aba sütünün önemi
- IV. Yöntem besleme
- V. Katılımlara hangi vakit başlamalı
- VI. Ne yemekleri tanıştırmak için
- Vii. Bebeğinizi hangi büyüklüğünde besleyecek
- Yiyecek Tarihi Iyi mi Eğlenir Yapılır
Yeni dünyaya gelen beslenme, bebeğinizin sıhhatli gelişimi için gereklidir. Hayatın kabak az ayında bebeğinizi beslediğiniz yiyecekler, yiyecek alışkanlıklarını ma umumi sağlıklarını meydana getirmeye destek olacaktır.
Yeni dünyaya gelen beslenme nelerdir?
Yeni dünyaya gelen beslenme, bebeğinizin hayatın kabak az ayında gereksinim duyduğu gıdaları anlatım ayar. Işte besinler bebeğinizin büyümesi ma gelişimi için gereklidir.
Aba sütünün önemi
Aba sütü yavrunuz için yeryüzü pekiyi yiyecektir. Bebeğinizin büyümesi ma gelişmesi ihtiyaç duyulan besinlerle doludur. Aba sütü ek olarak bebeğinizi enfeksiyondan korumaya destek olan antikorlar ihtiva eder.
Yöntem besleme
Emziremiyorsanız, yöntem güvenilir ma besleyici bir alternatiftir. Yöntem, bebeklerin gıda gereksinimlerini karşılayacak biçimde değişik budala sütünden yapılır.
Katılar hangi vakit başlamalı
4-6 aylıkken bebeğinize katılar vermeye başlamalısınız. Katılar az az ma ufak miktarlarda tanıtılmalıdır.
Ne yemekleri tanıştırmak için
Katıları kabak defa tanıtmaya başladığınızda, bayağı, birnumara bileşenli gıdalar seçmelisiniz. Işte, bebeğinizin haiz olabileceği besin alerjilerini yahut hassasiyetlerini tanımlamanıza destek olacaktır.
Bebeğinizi beslemeniz ihtiyaç duyulan yemek miktarı yaşlarına ma kilolarına asılı olarak değişecektir. Bebeğinizin hangi büyüklüğünde yemek ihtiyacı bulunduğunu sınırlamak için doktorunuza yahut yavru doktorunuza danışmalısınız.
Yenidoğanlarda meydana gelebilecek bir kol münteşir beslenme sorunu vardır. Işte problemler şunları ihtiva eder:
- Yiyecek yemeyi çürütmek
- Kusma
- İshal
- Kabız
Bebeğinizin yaşamış olduğu beslenme problemlerinden kaygı ediyorsanız, doktorunuza yahut yavru doktorunuza danışmalısınız.
Yiyecek tarihi, hem siz aynı zamanda yavrunuz için keyifli ma eğlenceli bir tecrübe muhtemelen. Yiyecek zamanını henüz eğlenceli ağıl beyanetmek için az gerekçe:
- Yiyecek zamanını toplumsal bir tecrübe haline getirin.
- Bebeğinizin değişik yemekleri keşfetmesine müsaade verin.
- Yiyecek zamanını keyifli ma coşku verici ağıl getirin.
İşte çevik dünyaya gelen beslenme ile alakalı birtakım münteşir sorular:
- Yenidoğanımı beslemenin yeryüzü pekiyi yolu nelerdir?
- Bebeğime hangi vakit vermeye başlamalıyım?
- Bebeğime ne yemekleri vermekten kaçınmalıyım?
- Kâfi bebeğim yemeyi reddediyorsa?
Yeni doğan beslenme ile alakalı daha çok informasyon için lütfen doktorunuza yahut yavru doktorunuza danışın.
Antet | Özellikler |
---|---|
Yeni dünyaya gelen beslenme | Yeni dünyaya gelen beslenme nelerdir? |
Aba sütü | Aba sütünün önemi |
Yöntem besleme | Yöntem besleme |
Katılar hangi vakit başlamalı | Katılar hangi vakit başlamalı |
Ne yemekleri tanıştırmak için | Ne yemekleri tanıştırmak için |
İi. Yeni dünyaya gelen beslenme nelerdir?
Yeni dünyaya gelen beslenme, çevik doğan bir bebeğin sıhhatli büyümesi ma gelişimi için lüzumlu olan gıdaları anlatım ayar. Işte gıda maddeleri karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ma mineralleri ihtiva eder.
Yenidoğanların muntazam gelişmek ma inkişafetmek için oldukça artık gıda maddesine ihtiyacı vardır. Gövde ağırlığının kilogramı başına öteki gözyaşı gruplarından daha çok kaloriye gereksinimleri vardır. Bu sebeple çabucak büyüyorlar ma vücutları bibi gelişiyor.
Yenidoğanların ek olarak dokularını buyurmak ma düzeltmek için oldukça artık proteine ihtiyacı vardır. Kg beden ağırlığı başına aka çocuklardan ma yetişkinlerden daha çok proteine gereksinim duyarlar.
Yenidoğanların dahi enerji keşfetmek ma büyümelerini eklemek için oldukça artık yağa ihtiyacı vardır. Gövde ağırlığının kilogramı başına aka çocuklardan ma yetişkinlerden daha çok yağa gereksinimleri vardır.
Işte makrobesinlere ayrıca, yenidoğanların muhtelif vitaminlere ma minerallere bile ihtiyacı vardır. Işte vitaminler ma mineraller umumi esenlik ma refahları için gereklidir.
Yenidoğanlar, gereksinim duydukları gıda maddelerinin çoğunu abla sütü yahut formülden alır. Aba sütü, yenidoğanlar için ülkü besindir, şu sebeple beslenme gereksinimlerini kesmek için muhteşem bir biçimde tasarlanmıştır. Yöntem, emzirilmemiş bebekler için pekiyi bir alternatiftir.
III. Aba sütünün önemi
Aba sütü yenidoğan için yeryüzü pekiyi yiyecektir. Bebeğinizin gelişme ma büyüme için gereksinim duyduğu besinlerle doludur. Aba sütü ek olarak bebeğinizi enfeksiyondan korumaya destek olan antikorlar ihtiva eder.
Emziremiyorsanız yahut emzirmeyi seçmezseniz, yavrunuz formülle beslenebilir. Yöntem abla sütüne güvenilir ma besleyici bir alternatiftir.
Yavrunuz için yeryüzü pekiyi beslenme seçeneği ile alakalı doktorunuzla konuşun.
IV. Yöntem besleme
Yöntem besleme emzirmeye bir alternatiftir. Bebeğinize bebeklerin beslenme gereksinimlerini kesmek için tasarlanmış benzin bazlı bir formülü beslemeyi ihtiva eder. Yöntem besleme, emziremeyen yahut emzirmeyi seçen ebeveynler için pekiyi bir alternatif muhtemelen.
Bulunan birnice değişik yöntem türü vardır, bundan dolayı yavrunuz için doğru olanı kura çekmek önemlidir. Yavrunuz için yeryüzü pekiyi formülü seçmenize destek çıkmak için doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle konuşun.
Yöntem beslenirken, ambalaj üstündeki talimatları dikkatle izlemek önemlidir. Seçkin besleme için doğru oranda yöntem ma akarsu kullandığınızdan güvenilir olun. Ek olarak, şişeleri ma bicik uçlarını rastgele kullanımdan ilkin ma sonrasında pir temizlediğinizden güvenilir olun.
Yöntem beslemesi bebeğinizi beslemek için müsait bir yöntem muhtemelen, sadece yavrunuz için emzirme büyüklüğünde yararlı olmadığını anımsamak önemlidir. Emzirme, bebeğinize onları hastalıktan korumaya destek olabilecek antikorlar ma öteki besinler sağlar. Ek olarak siz ma yavrunuz içinde bağları isteklendirme etmenize destek sağlar.
V. Katılımlara hangi vakit başlamalı
Katılar hangi vakit başlamalı yenidoğan anne babaları için münteşir bir sorudur. Amerikan Pediatri Akademisi (AAP), katılara başlamadan ilkin bebeğinizin 4-6 maaş olana büyüklüğünde beklemenizi önerir. Bunun sebebi, bebeğinizin hazım sistemi işte noktaya büyüklüğünde anda olarak gelişmemesi ma katıların sindirmeleri kuvvet muhtemelen.
Bebeğinizin katılar için amade olabileceğine müstenit az alamet mevcut:
- Destekle oturabilirler
- İyi baş kontrolü mevcut
- Yemeklere alaka gösteriyorlar
- Yiyeceklerin geldiğini gördüklerinde ağızlarını açarlar
Katılara başladıktan sonrasında, bu tarz şeyleri ağır ma birer birer tanıştırmak önemlidir. Püre ürün ma sebzelerle başlayın ma az az püre yahut inç yiyeceklerine geçin. Bebeğinize oldukça artık şekerhastalığı yahut sodyumklorür vermekten çekimsenmek dahi önemlidir.
Katılara hangi vakit başlayacağınız ile alakalı daha çok informasyon için doktorunuz yahut yavru doktorunuzla konuşun.
VI. Ne yemekleri tanıştırmak için
Yavrunuz yemeye başlamaya amade olduğunda, bu tarz şeyleri muhtelif sıhhatli yiyeceklerle tanıştırmanız gerekecektir. Amerikan Pediatri Akademisi (AAP), ürün, göveri ma etler benzer biçimde birnumara bileşenli pürelerle başlamanızı önerir. Ondan sonra değişik yemekleri ma dokuları birleştirmeye başlayabilirsiniz.
İşte bebeğinize desteklemek için birtakım ipuçları:
- Birinci benlik bir püre ile başlayın ma günde bir defa bebeğinize sunun.
- Yeni bir yiyecek tanıtmadan ilkin az devir bekleyin. Işte, besin alerjilerini yahut hassasiyetlerini tanımlamanıza destek olacaktır.
- Yiyeceklerin müsamahakâr ma pürüzsüz olduğu için ma yavrunuz için doğru ısı olduğu için güvenilir olun.
- Bebeğinize rastgele devir özdeş saatte ma emzirme yahut pencere besleme şansı bulduktan sonrasında sunun.
- Yiyecek zamanını yavrunuz için keyifli ma eğlenceli ağıl getirin.
Bebeğinize ilave ile alakalı daha çok informasyon için yavru doktorunuzla konuşabilirsiniz.
Vii. Bebeğinizi hangi büyüklüğünde besleyecek
Bebeğinizin gereksinim duyduğu yemek miktarı yaşlarına, ağırlıklarına ma etkinlik seviyelerine asılı olarak değişecektir. Umumi bir kaide olarak, bebeğinize rastgele 2-3 saatte bir 1-2 ons yöntem yahut abla sütü sunarak başlamalısınız. Yaşlandıkça, sunduğunuz yemek miktarını ma beslemelerin sıklığını az az artırabilirsiniz.
Besleme mevzubahis olduğunda bebeğinizin ipuçlarına ilgi buyurmak önemlidir. Hevesli görünüyorlarsa, onlara daha çok yemek verin. Meşgul görünüyorlarsa, onları yemeye zorlamayın.
Ek olarak, yiyecek için kafi olduklarından güvenilir çıkmak için bebeğinizin kilogram alımını dahi seyredebilirsiniz. Yavrunuz sıhhatli bir miktarda kilogram almıyorsa, doktorunuzla konuşun.
İşte yenidoğanınızı beslemek için birtakım ipuçları:
- Beslenirken bebeğinizi kolay bir pozisyonda tutun.
- Bebeğinize rastgele devir özdeş saatte sine yahut şişeyi sunun.
- Bebeğinizin rastgele beslemeyi çommak için tarihi olacak biçimde beslemelerinizi hızlandırın.
- Bebeğinizi rastgele beslemeden sonrasında geğirin.
- Seçkin beslendikten sonrasında bebeğinizin ağzını paklayın.
Münteşir beslenme sorunları
Yenidoğanlarda münteşir beslenme problemleri şunlardır:
- Mandallama Güçlük
- Yiyecek yemeyi çürütmek
- Gagging yahut boğulma
- Kusma
- İshal
- Kabız
Yeni doğanınız işte sorunlardan rastgele birini yaşıyorsa, doktorunuzla yahut yavru doktorunuzla bahsetmek önemlidir. Probleminin nedenini belirlemenize ma iyileştirme seçeneklerini önermenize destek olabilirler.
Yiyecek Tarihi Iyi mi Eğlenir Yapılır
Yiyecek tarihi, hem siz aynı zamanda yavrunuz için keyifli ma eğlenceli bir tecrübe muhtemelen. İşte yiyecek zamanını henüz eğlenceli ağıl getirmeye destek olacak az gerekçe:
- Yiyecek zamanını toplumsal bir faaliyet haline getirin.
- Yiyecek esnasında bebeğinizle konuşun.
- Yiyecek esnasında liet açıklayın yahut küy çalın.
- Bebeğinizin değişik yemekleri elleriyle keşfetmesine müsaade verin.
- Yavrunuz oldukça artık yiyecek yemese dahi yiyecek zamanını pozitif yönde bir tecrübe haline getirin.
Işte ipuçlarını izlem ederek, yiyecek zamanını hem siz aynı zamanda yavrunuz için keyifli ma keyifli bir tecrübe haline getirmeye destek olabilirsiniz.
S: Yenidoğanımı beslemenin yeryüzü pekiyi yolu nelerdir?
C: Yenidoğanınızı beslemenin yeryüzü pekiyi yolu emzirmektir. Aba sütü, yavrunuz için ülkü beslenmedir ma enfeksiyon ma alerjilerden korunma dahi iç çıkmak suretiyle birnice yarar sağlar. Emziremiyorsanız, yöntem güvenilir ma besleyici bir alternatiftir.
S: Hangi vakit katılara başlamalıyım?
C: Yavrunuz ortalama 6 aylıkken katılara başlamalısınız. Yavrunuz katılara amade olduğunda, aşağıdakiler benzer biçimde işaretler gösterecektir:
- Destekle benimsenmek
- Yemekleri gördüklerinde ağzını beğenmek
- Nesneleri elleriyle
- Yemeklere alaka işaret etmek
S: Bebeğimi hangi büyüklüğünde beslemeliyim?
Bebeğinizi beslemeniz ihtiyaç duyulan yemek miktarı yaşlarına ma kilolarına asılı olarak değişecektir. Umumi bir kaide olarak, bebeğinize beslenme başına 1-2 yiyecek kaşığı yemek sunmalısınız. Yavrunuz yaşlandıkça sunduğunuz yemek miktarını az az artırabilirsiniz.
0 Yorum